Tehokas markkinointi perustuu toimiville verkkosivuille, jotka saavat aikaan toimintaa

Jokainen yrittäjä tarvitsee toimivat nettisivut.

Ei välttämättä kauniit, ei teknisesti monimutkaiset eikä monen sivun eeposta yrityksen historiasta. Vaan sellaisen yhden sivun tai sivuston, joka saa aikaan toimintaa, kun oikeanlainen kävijä tulee sivustolle.

Miksi tämä on niin tärkeää?

 

1 Kun tiedät sivun toimivan voit alkaa kasvattaa verkkosivustolle tulevien kävijöiden määrää suunnitelmallisesti ja saada lisää asiakkaita

 

Monella yrityksellä ei ole verkossa selkeää myyntikanavaa tai ajatusta siitä, miten ihmiset päätyvät asiakkaaksi. Puhutaan näkyvyydestä tai tykkäyksistä tai asiaa ei olla kunnolla ehditty ajatella.

Mutta jos laitat kaiken aikasi vaikkapa tykkääjien haalimiseen sosiaalisesta mediasta, mutta et johda heitä minnekään, käyttämäsi aika ja vaiva ei näy tuloksena yrityksen tilillä. Jos taas et tee mitään, miten tuleva asiakas tietää ruveta asiakkaaksi?

Kun sivusto on ajatuksella kirjoitettu ja polku asiakkaaksi selkeä ja sivu vieläpä toimii, kun sinne saadaan oikeanlainen kävijä, voit oikeasti kasvattaa yritystäsi suunnitelmallisemmin.

Siksi on tärkeää myös asiakkaan kannalta, että hänelle on selkeää kuinka toimia. Polku asiakkaaksi muodostetaan huolehtimalla, että yrityksesi viesti on selkeä ja jokainen askel toimii saman tavoitteen saavuttamiseksi.

Jos sivusto ei vastaa sinne klikanneen odotuksia tai se on sekava eikä ole selkeää, mitä siellä pitäisi tehdä, kävijä tuskin tekee haluamaasi toimintaa. Silloin yleisösi voi olla vaikka kuinka suuri ja voit julkaista sisältöä jatkuvalla syötöllä, mutta sähköpostisi kumisee silti tyhjyyttään eikä kalenterissa ole yhtään myyntipuhelua.

 

2 Yrityksen markkinoinnin tulokset mitataan esimerkiksi myyntinä eikä tykkääjinä

 

Jokaisella sivulla on tavoite ja sen saavuttamista pystytään mittaamaan ja testaamaan. Se voi olla esimerkiksi saada henkilö johdettua liittymään sähköpostilistalle tai ottamaan yhteyttä. Tältä pohjalta sivun sisältö kirjoitetaan ohjaamaan toimintaan.

Kun sivuston sisältö tuottaa tulosta, on aika ohjata sinne kävijöitä. Tällä tavalla luot selkeän polun asiakkaaksi: kiinnostava sisältö esimerkiksi blogissa tai sosiaalisessa mediassa - sivu joka saa aikaan toimintaa - ostos, yhteydenotto ja puhelu tai vaikka sähköpostilistalle liittyminen.

Näillä asioilla on yritystoiminnan jatkumisen kannalta väliä. Seuraajat sen sijaan eivät maksa vuokraasi. Itseasiassa, kun sivusto toimii, kävijöiden saaminen ja silmäparien tavoittaminen on nykyään edullisempaa ja helpompaa kuin koskaan. Niiden muuttaminen asiakkaiksi on kaiken hälinän keskellä suurempi haaste.

 

3 Omistat sivuston, sähköpostilistan sekä asiakaslistasi - et omista muilla alustoilla olevia tilejäsi

 

Yksi alustatalouden ongelma on se, että alusta ei ole omaisuuttasi. Jos sitä hallinnoiva yritys päättää muuttaa algoritmiaan niin, että julkaisusi eivät näy enää seuraajille, et voi sille mitään. Jos tilisi suljetaan, et välttämättä voi edes sille mitään. Niin tapahtuu yrittäjille päivittäin pienistä tai päällepäin näkymättömistä syistä.

Sivusto ja sähköpostilista ovat erityisen tärkeitä juuri siitä syystä, että ne ovat yrityksesi hallinnassa. On myös epätodennäköisempää, että sähköpostin käyttö loppuu kuin että jokin alusta jää uusien alle ja kävijät eivät enää käytäkään siellä yhtä paljon aikaa.

Koska et voi luottaa muiden asioiden pysyvyyteen, esimerkiksi sivustolla oleva blogisisältö, oma sivusto ja sen hyvä viestintä sekä muista riippumaton tapa tavoittaa asiakkaita ja tulevia asiakkaita ovat tärkeitä.

Samalla, kun hiot toimivan sivun kirjoittamiseen vaaditun viestin yrityksesi kohdalla kirkkaaksi, voit käyttää samaa viestintää pohjana myös muualla: mainoksissa, blogissa ja kaikessa markkinoinnissa.

 

4 Ihmiset tekevät päätöksiä alitajuisesti ja perustelevat ne järjellä

 

Moni yritys kuvittelee, että riittää, kun verkkosivulla lukee mitä teemme ja yhteystiedot. Mutta vaikka sinä tiedät tuotteesi tai palvelusi arvon, tuleva asiakkaasi ei välttämättä tiedä sitä ja miettii luultavasti myös vaihtoehtoja sekä syitä olla ostamatta.

Emme nimittäin elä sellaisessa maailmassa, jossa jokaisella alalla on jokaiselle eri kohderyhmälle vain yksi alan paras toimija, jonka asiakas automaattisesti valitsee.

Selkeä viestintä ja asiakkaan kohtaaminen sivustolla auttaa luomaan luottamusta, jota tarvitaan ostoksen tekemiseen. Yrityksesi voi olla paras vaihtoehto, mutta jos et saa sitä välitettyä mahdolliselle asiakkaalle sivustollasi, markkinointi ei tuo haluttua tulosta.

Jopa 95% ostopäätöksistä tehdään tutkimusten mukaan alitajuisesti ja perustellaan päätöksen jälkeen järkisyillä. Siksi oikealle asiakkaalle suunnattu oikeanlainen sisältö toimii niin hyvin verkkosivuilla. Siihen ei liity mitään taikatemppuja tai pikakikkoja. Kyse on samasta ilmiöstä kuin silloin, jos keskustelemme toisen henkilön kanssa.

Miltä tuntuu, kun keskustelukumppanisi alkaa räplätä kännykkäänsä heti, kun sinä alat puhua jostakin ja vastaa vain itseään koskeviin kiinnostaviin kysymyksiin? Entä miltä tuntuu, kun joku hymyilee, katsoo silmiin kiinnostuneen oloisena ja esittää keskustelun kuluessa kysymyksiä?

Hyvät ja huonot sivustot toimivat samaan tapaan. Huono tuntuu ajan hukalta tai oikean tiedon löytämisen eteen saa tehdä turhauttavaa työtä, kun hyvä saattaa nopeastikin tuoda varmuuden siitä, että haluat toimia juuri tietyllä tavalla.

Sivusto ja myyntiprosessi ovat tärkeä osa asiakaskokemusta niin pienelle kuin suurellekin yritykselle.

 

Mitä voit tehdä, jos sivustosi ei tuota asiakastapahtumia kuten sähköpostilistalle liittymistä, yhteydenottoja ja myyntiä?

 

Voit aina hankkia apua sivuston sisällön kirjoittamiseen, mutta ei ole mahdotonta myöskään tehdä hyviä ja toimivia sivuja itse ja saada niiden kautta myyntiä. Se vaatii vain jonkin verran johdonmukaisuutta, työtä ja oikeaa ymmärrystä siitä, miten tulevalle asiakkaalle rakennetaan sivustosta toimiva ja hänet ohjataan selkeää polkua pitkin toimimaan.

Tämän asian, sivuston kehitykseen liittyvät termit sekä askel askeleelta etenevät ohjeet siihen, miten itse kirjoitan asiakkailleni toimivia nettisivuja käyn läpi Toimivat nettisivut verkkokurssilla.

Kaiken saman tiedon voit löytää etsimällä sitä netistä ja lukemalla blogeja, katsomalla videoita ja selvittämällä, mitkä ohjeet ovat toimivia ja mitkä pelkkiä oletuksia. Kurssini ajatus on kuitenkin selkeästi ohjaten avata silmäsi yleisille ongelmille ja johdattaa askel askeleelta käytännön tekemisen kautta siihen, että saat sivustosi julkaistua tai muokattua toimivaksi.

Tämä ei ratkaise kaikkia ongelmiasi yön yli eikä ole mikään pikakikka. Ostettuasi kurssin sinun on myös katsottava sen materiaalit, mietittävä asioita asiakkaasi näkökulmasta asiakastutkimuksen kautta ohjeiden mukaan ja kirjoitettava sivustolle sisältöä. Sitten se on testattava käytännössä.

Markkinointisi kehitys jatkuu myös kurssin jälkeen, sillä toimivalle sivustolle on seuraavaksi hankittava kävijöitä. Puhun kurssilla sen verran sisällön roolista tässä ja hakukoneoptimoinnista, että pääset hyvään alkuun.

Lisäksi käyn läpi hieman perusperiaatteita sivuston käytöstä markkinoinnissa. Mille sivulle mistäkin kävijöitä ohjataan? Mikä on tärkeää, jos ohjaat kävijöitä esimerkiksi mainoksista sivustolle? Saat toimivat peruskuviot markkinointisi pohjaksi, jotta voit saada parempia tuloksia myös muista markkinoinnin osa-alueista.

Jos tämä kuulostaa liian vaivalloiselta yrityksen toimivan markkinoinnin eteen tai noin satasen sijoitus on liikaa, jatka vaikkapa lukemalla blogista lisää vinkkejä markkinointiisi ja liittymällä sähköpostilistalleni, jonne jaan parhaat uudet artikkelini. Mutta jos kiinnostuit, lue lisää kurssin taustasta ja sisällöstä. Näin edullisesti se on saatavilla vain vähän aikaa ja se on takuulla hintansa väärti.

Parhaat kirjoitukset suoraan sähköpostiisi

Ja tässä vielä yksi juttu, joka voisi kiinnostaa sinua: kirjoitan ja julkaisen paljon markkinoinnista, yrityksen toiminnan kehittämisestä verkossa ja oman sivuston käytöstä toimivana työkaluna. Parhaiten pysyt kärryillä uusista kirjoituksista ja oppaista liittymällä maksuttomalle sähköpostilistalleni. Tätä kautta kuulet myös parhaat tarjoukseni, joten nähdään siellä!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.