Moniko meistä yrittäjistä mahtaa olla haaveillut markkinoinnin automaation toimivan niin, että teet yksinkertaisen lomakkeen vaikkapa sähköpostilistalle liittymiseen, kerrot ohjelmalle minne ohjata listalle liittyneet ja sitten viestit tipahtelevat sopivin ajoin tulevan asiakkaasi sähköpostiin - siinä kaikki tarvittava työ?
Hän tarttuu toimeen samalla, kun sinä istut kahvikupin kanssa auringossa selailemassa nettiä tai lämmität saunaa lintujen laulaessa mökkipuussa.
Hieno mielikuva. Ja vaikka toivon sen tulevan sinulle ja yrityksellesi todeksi, haluan myös todeta, että pelkkä klikkailu tai edes ihmisten liittyminen sähköpostilistalle ei riitä. On myytti, että kaikki loppu olisi vaivatonta ja automaattista. Ehkä enemmänkin vanhan sanonnan hengessä se on näennäisesti helppoa kuin heinänteko.
Jos haluat saada sivustollesi kävijöitä suoraan hakukoneiden hakutuloksista tai käyttää hakujen mainostusvaihtoehtoja (kuten Google Adwords), yritykselläsi on oltava käsitys siitä, mitä asiakkaat tai tulevat sellaiset todellisuudessa netistä hakevat.
Tämä ei ole ihan pieni juttu. Voit hakukoneoptimoida täydellisesti tekstejä pilvin pimein, mutta jos et tarkista, että käyttämääsi hakutermiä oikeasti myös hakee joku netistä, et tule saamaan siitä haluamaasi hyötyä.
Siksi olen koonnut tähän kirjoitukseen 10 maksutonta työkalua hakusana-analyysiin, joilla saat käyttöösi jo huiman arsenaalin tietoa hakusanoista. Käytän itse lisäksi maksullisia palveluita, mutta hyppäys maksuttomista maksullisiin työkaluihin on satojen tai jopa tuhansien eurojen sijoitus. Pääset mainiosti alkuun...
Omaa sivustoa pitäisi saada nostettua hakukoneen hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle ja mielellään ensimmäiselle sijalle tärkeimmissä hauissa.
Yli 25% eli neljännes haun tehneistä nimittäin klikkaa ensimmäistä orgaanista (ei mainostettua) hakutulosta ja klikkien määrä keskimäärin laskee jokaista sijaa kohti. Jo kymmenennellä sijalla keskimääräiset klikkaukset ovat vain 2,5% kaikista klikeistä.
Harva kuitenkaan on miettinyt, miten voi reagoida siihen, että Googlesta tulleet klikkaukset vähenevät kovaa vauhtia. Kun viime vuonna Googlen hauista hieman yli puolet ei tuottanut yhtäkään klikkausta, tänä vuonna luku on jo yli 62%.
Samaan aikaan Google panostaa nimenomaan siihen, että hakutuloksissa korkealle sijoittuvat tulokset vastaavat haussa esitettyyn kysymykseen tai ratkaisevat hakijan ongelman. Kuinka on mahdollista,...
Puhun blogissani ja koulutuksissani paljon siitä, miten sivustolle saadaan oikeanlaisia kävijöitä ja miten verkosta saadaan asiakkaita ja myyntiä. Vähemmän tulee kuitenkin puhuttua siitä, miten näitä projekteja toteutetaan usein osana suunnitelmallista liiketoiminnan kehittämistä.
Liiketoiminnan kehittäminen kuulostaa aluksi selkeälle asialle: sanat ovat oikeaa suomea englanninkielisen jargonin sijaan. Silti PK-yritykselle tai yksinyrittäjälle ei aina ole todellisuudessa selkeää, mitä tässä asiassa verkon puolella kannattaa tehdä.
Verkossa toimiminen voi olla monelle oikeasti vielä melko vierasta ja tällöin kehittämiseen laitettu investointi ei monen markkinointitoimiston kanssa toimiessa riitä edes kunnon suunnitelman laatimiseen. Pienemmillä yrityksillä ei ole markkinointiin miljoonabudjetteja ja silloin meidän on myös...
Jokainen yrittäjä tarvitsee toimivat nettisivut.
Ei välttämättä kauniit, ei teknisesti monimutkaiset eikä monen sivun eeposta yrityksen historiasta. Vaan sellaisen yhden sivun tai sivuston, joka saa aikaan toimintaa, kun oikeanlainen kävijä tulee sivustolle.
Miksi tämä on niin tärkeää?
Monella yrityksellä ei ole verkossa selkeää myyntikanavaa tai ajatusta siitä, miten ihmiset päätyvät asiakkaaksi. Puhutaan näkyvyydestä tai tykkäyksistä tai asiaa ei olla kunnolla ehditty ajatella.
Mutta jos laitat kaiken aikasi vaikkapa tykkääjien haalimiseen sosiaalisesta mediasta, mutta et johda heitä minnekään, käyttämäsi aika ja vaiva ei...
Kun ensimmäistä kertaa halusin palkata käännöspalveluni tuotetta markkinoimaan avuksi jonkun muun, oli vaikea ymmärtää, mitä monet markkinoijat oikeastaan lupasivat tehdä.
Oikeasti en halunnut kymmentä julkaisua kuukaudessa tai kahta 300 sanan blogikirjoitusta kuukaudessa. En ainakaan halunnut, että he käyttävät 100 euroa Facebook mainostamiseen. Siis käyttävät. Se ei ole tulos vaan minun investointini.
Minä olisin halunnut tietää, että löydän markkinoinnin avulla sen kohderyhmän, jota kehittämäni tuote todella auttaa ja jota se kiinnostaa. Jotta he voisivat hyötyä tuotteesta ja sen ylläpitäminen kannattaa.
Markkinoinnista puhumisesta tuli vaikeaa, kun sitä tarjoavat tahot eivät osanneet puhua siitä minulle selkeästi väistelemättä ja ymmärtämilläni...
Toimiessani kääntäjänä törmään välillä ihmisiin, jotka luulevat liikoja tekoälystä. Todellisuudessa toki laajasti tiedetään, että ammattitaitoinen kääntäjä, joka tuntee tekstin vaatimukset, on kultaakin kalliimpi löytö ja tulee olemaan sitä vielä pitkään jo sen vuoksi, että algoritmien on äärimmäisen vaikea tarttua nuansseihin tai kulttuurieroihin. Sama pätee vielä pitkälti sisällön kirjoittamiseen.
Algoritmit tulkitsevat ja poimivat hyvin sanoja ja tekstiä oikeisiin kohtiin ja pystyvät jo tulkitsemaan jonkin verran kontekstia. Sen sijaan ne eivät ole hyviä esimerkiksi ymmärtämään, että venäläiselle tai amerikkalaiselle johtajalle voi olla hyvä puhua eri tavalla kuin suomalaiselle tai mikä on asiakastutkimuksen perusteella asiakkaan...
Kun sivusto on saatu kuntoon niin, että se saa aikaan toimintaa ja tuottaa tulosta, seuraava askel on saada sinne kävijöitä. Moni miettii, miten se onnistuu?
Hakukoneet ovat siihen yksi selkeä reitti. Kirjoittamalla hyvää ja oikealla tavalla optimoitua sisältöä tavoittaa ihmisiä, jotka etsivät esimerkiksi Googlen hausta vastausta ongelmaan tai ratkaisua kiperään tilanteeseen.
Mutta jotta voit tavoittaa näitä kävijöitä, on tiedettävä paitsi sivuston kävijämääristä, mitä hakusanoja todellisuudessa etsitään myös siitä, mitä sivustollasi milloinkin tapahtuu ja miten sinne päädytään.
Yrittäjä, joka osaa tunnistaa hakusanat ja -lauseet, joilla kävijät ratkaisua etsivät, voi saada sivustolleen satoja tai tuhansia kävijöitä useasta blogikirjoituksesta kuukaudessa...
Digimarkkinointiin liittyy kaksi erilaista tekstityyppiä, joiden eroa voi olla vaikea hahmottaa, sillä ne molemmat ovat tärkeä osa verkossa tekemistä ja välillä jopa sekoittuvat esimerkiksi verkkosivuilla.
Jokainen markkinoija niihin kuitenkin jossakin vaiheessa törmää: "sisältö" eli englanniksi content ja "myyvän tekstin kirjoitaminen" eli copywriting.
Tässä artikkelissa selvennän hieman copywritingin ja sisällöntuotannon eroja ja kerron, miksi molemmat ovat yrityksellesi huipputyökaluja ja miten otat ne käyttöön.
Copywriting eli myyvä kirjoittaminen on myyntisivujen, mainosten, myyntivideoiden skriptien ja myyntikirjeiden kirjoittamista käyttäen usein jo useiden kymmeninen vuosien käytössä hyväksi todettuja...
Vaatimukset tietosuojasta sen kuin kasvavat ja yrittäjät joutuvat jo miettimään niin tietojen keräämiseen kohdistuvia muutoksia Applen laitteilla kuin monimutkaisempia evästeilmoituksiakin. Se ei ole ihan pieni juttu yrityksille, jotka vastaavat markkinoinnistaan itse.
Tänään aiheena ei kuitenkaan ole pelko tulevasta vaan parempi ja vain vähän erilainen tapa markkinoida asiakkaasi ehdoilla.
Tässä kirjoituksessa kerron ensin, mistä on kyse. Kaikki eivät ole muutoksista nimittäin tietoisia. Sitten käyn läpi, miten asiaan voi suhtautua siten, että otat tulevien ja nykyisten asiakkaiden huolen huomioon ja markkinointisi pyörii silti.
Applen iOS14 päivityksen vaikutus mainostukseen, evästeilmoitukset sivustoilla sekä...
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.